Folyo Etiket


Etiketler, üretilmeye başladığı ilk günden bu yana sektör fark etmeden firmaların büyük bir kısmı tarafından kullanılan tanıtım ürünleri arasında kendine yer buluyor. Çok fazla tercih edilmesinden ötürü de etiket çeşitleri özellikle de günümüzde ciddi oranda artmış oldu. Seçeneklerin bu denli artması ile beraber de firmalar klasik tarzdaki etiketlerden ziyade onlara istediklerini tam anlamıyla verebilecek tarzdaki etiket çeşitlerini inceleyerek bunların arasından seçimlerini yapıyorlar. Folyo etiket ise kendi alanında en fazla tercih edilen etiket türleri içerisinde kendine yer bulması ile biliniyor. Bilindiği üzere folyo, PVC bir malzemedir. Başta reklam olmak üzere dekorasyon ve tanıtım çalışmalarında kullanılan ve oldukça başarılı geri dönüşlerin alındığı folyo, şimdilerde etiketler için de sıklıkla kullanılan malzemeler arasında kendine yer buluyor.

Genel itibari ile folyoetiket çeşidinin en önemli özelliklerinden bir tanesi, plotter makine kullanılarak istenilen her türlü şekilde rahatlıkla kesilebilmesidir. Böyle olunca da firmalar kendi isteklerini en iyi şekilde karşılayacak tarzdaki folyo etiketleri kolaylıkla elde etmiş oluyorlar. Buna bir de etiket tasarımı sırasında dijital baskının da kullanılması eklendiği zaman folyo etiket çalışmaları ilk ortaya çıktığı dönemlerin aksine daha öncesinde olmadığı kadar etkili sonuçlar kolaylıkla elde edilebiliyor. Folyo etiketler, birçok alt kategoriye ayrıldığı için firmalar istedikleri sonuçlara rahatlıkla erişmiş oluyorlar. Çok fazla seçeneğin olması ise kimi zaman firmaların seçimlerini yapmaları tahmin ettiklerinden zor olabiliyor.

Böylesi durumların oluşmasını engellemek adına ise folyo etiket konusunda firmaların dikkatli olmaları gereken bazı konular bulunuyor. Bu konu ile alakalı verilebilecek en uygun örneklerin başında ise alüminyum etiketler geliyor. Bilindiği üzere bu tarz etiketler kıvrımlı yüzeylerde kullanılamazlar. Ancak alüminyum folyo etiket tercih edilmesi durumunda istenilen her yere etiketler gönül rahatlığı ile yapıştırılabilir. Ayrıca folyo etiketlerin arka kısımları kendinden yapışkanlı olma özelliğine sahiptir. Bu sayede etiketler istenilen her yere hiçbir sorun olmadan yapışacaktır. Bununla beraber yapışkanlı yüzey oldukça kuvvetli bir şekilde istenilen yere yapışacağı için akıllarda herhangi bir soru işareti oluşmasına gerek kalmadan yapıştırma işlemi yerine getirilmiş olacaktır.

Öyle ki folyo etiketler 110 dereceye kadar olan sıcaklıklara karşı dayanıklıdır. Böylece istenilen her yerde rahatlıkla kullanılabiliyorlar. Eğer ki folyo etiketin fosforlu ışık yansıtma özelliğine sahip olması isteniyorsa, bunun için lümen folyo tercih edilebilir.  Ağırlıklı olarak iç mekanlarda tercih edilmekte olan bu etiket güneş ışığı ya da yapay ışık kaynağı üzerinden yarım saat toplayacağı ışığı belirli bir süre boyunca fosforlu şekilde karşı tarafa yansıtacaktır. Etiketlerin başarılı bir şekilde tasarlanması sonrasında çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale gelecektir. Bu sayede de firmalar hangi sektörün içerisinde yer alırsa alsın fark etmez, ürünlerini tanıtmak adına folyo etiketler arasından seçimlerini yapabilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Ankara Braille Yönlendirme Levhası