Ankara Kabartma Tabela


Firmalar, kendilerini başarılı bir şekilde tanıtmak adına uzun süredir tabelaları kullanıyorlar. Böyle olunca da ilk üretilmeye başladığı günden bu yana pek çok farklı tabela çeşidi firmaların isteklerini yerine getirmek adına ortaya koyulmaya devam ediyor. Araştırmaların doğru bir şekilde yapılmaması durumunda ise seçilmiş olan tabelalar ne kadar istenmiş olursa olsun fark etmez asla arzu edilen sonuçların elde edilmesine yardımcı olmayacaktır. Bu konuda bilgi sahibi olmak istenilen tarzdaki tabelaların kolaylıkla seçilmesini sağlayacaktır. Kabartmatabela çeşitleri ise üretilmeye başladıkları ilk günden bu yana pek çok firmanın ağırlıklı olarak tercih ettikleri tabela türleri arasında kendine yer buluyor.

Birçok firma tercih ediyor olsa da kabartma tabela çeşitleri kimi firmaların hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olamadıkları için ne kadar istemiş olurlarsa olsunlar fark etmez istedikleri tabelaları kullanamıyorlar. Genel itibari ile kabartma tabelalar görünüş bakımından oldukça sonuçları beraberinde getiren kabartma tabelalar; isteğe bağlı olarak birçok farklı materyalden üretilebiliyor olsa da ağırlıklı bir şekilde firmaların tercihi pleksiglastan yana oluyor. Bunun en büyük nedeni ise pleksiglas maddesinin cam gibi ışık geçirebilmesinin yanı sıra parlak bir malzeme olmasıdır. Ayrıca bu maddenin arka bölümüne ışık verilebildiği zaman ön kısmında istenilen dikkat çekici görüntü kolaylıkla ortaya çıkmış oluyor. Bununla beraber hazırlanacak olan tabelanın kenar kısımları dikkatli bir şekilde delinir ve bu kısımlardan LED çıkartılması ile de ışıklı bir tabela elde ediliyor.

Firmalar bu tarz kabartma tabela modelleri arasından seçimlerini dikkatli bir şekilde yapmaları halinde çok uzak noktalardan dahi kendilerini ve isimlerini orada bulunan insanlara rahatlıkla ulaştırmış oluyorlar. Birçok firma, pleksiglasın neden tercih edildiğini tam olarak bilemiyor. Normal cama göre darbelere altı kat daha dayanıklı olan pleksiglas ayrıca parçalandığı zaman keskin kenarlara sahip olmuyor. Aynı kalınlıktaki cam ve pleksiglas karşılaştırıldığı zaman cama oranla ısıyı geçirme yüzdesi %20 daha az oluyor. Ayrıca 150 derecelik ısıda şekillendirilecek olan pleksiglasın şekillendirilmesi ve şekillendirilme sonrasında şeklini muhafaza etmesi çok daha kolay olmaktadır.

Özellikle de farklı tarzlarda kabartma tabela çeşitlerini kullanmak isteyen firmalar, pleksiglas ürünler sayesinde isteklerini rahatlıkla elde etmeyi başarıyorlar. Klasik tarzdaki tabelaların yanı sıra pek çok firma artık tam anlamıyla kendi isteklerini yerine getirmeyi hedefleyecek tarzdaki tabelaları üretebiliyorlar. Bunun için öncelikli olarak tasarım çalışmalarının dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Konusunda yeterli şekilde deneyim sahibi olan tabela üreticileri ile yapılacak görüşmeler sırasında ilk aşamada ne tarz bir tabela seçilmesi gerektiği ile ilgili net fikirler elde edilmiş olacaktır. Tasarım işlemlerinin dikkatlice yapılması ile beraber ortaya çıkacak olan tabela modeli, pleksiglasın işlenmesi adına gerekli olan adımların atılmasını sağlıyor olacak. Tüm adımların üzerinde dikkatlice durulması ile beraber ise tüm dikkatleri üzerine çekecek tarzda bir tabela elde edilmiş olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Ankara Braille Yönlendirme Levhası