Serigrafi İşlemlerinde Kullanılan Araç ve Gereçler

333 Ankara Etiket Firmasında serigrafi işlemleri özenle hazırlanmaktadır. Her detay düşünülerek uygulanmaktadır. İşinin ehli uzman personellerimiz ne yaptığının farkındalığını yaşayarak hizmet vermektedir. 333 Etiket Firması olarak Serigrafiuygulama aşamalarına gelin yakından inceleyelim:
Serigrafi de Çerçeveler :Dokumalar, ahşap ya da metal bir çerçevelere gerildikten hemen sonra kullanılabiliyor. Ahşap çerçeveler, nem, sıcaklık şartlarında  ve ipek germelerinde deforme olmasına karşın en çok tercih edilen çerçevedir. Bu çerçeve hafiftir, hazırlanması kolaydır ve ekonomiktir.
Sıklıkla çam tahtası olan çerçeveler tercih edilir. Çerçeve kalınlığı, eleğin büyüklüğüne göre değişiklik gösterilebilir. Nem ve ısıdan fazla etkilenmemesi için çerçevenin önceden boyanmasında tabi ki yarar vardır. Bu söylediklerimiz tecrübelerimizden bize katan uzmanlıklarımızdır.
Metal çerçevelerimiz, 40x40x2 mm boyutlarında alüminyum ya da galvanizli demir borulardan yapılıyor. Eğer çerçevemiz paslanırsa dokumalarımız zarar görür. Bu konuda 333 Etiket Firmamız dikkatini elden bırakmamaktadır. Metal çerçevelerde dokumanın iyi bir şekilde yapışması için çok düzgün olan yüzeyin biraz pürüzlendirilmesi gerekmektedir.

Rakleler (Sıyırıcılar):
Rakle, elek üzerindeki boyaların şablon deliklerden baskı yapılacak yüzeye geçmesini sağlayan bir sıyırıcıdır. Sıyırıcılar , değişik profillerde kesilmiş olan birer kauçuklardır. Çeşitleri epey vardır. Ağaç, çam ve çelik olanları vardır. Kauçuk ve lastik sıyırıcılar, tahta veya alüminyum tutuculara takılıp kullanılır. Baskı yapılması istenen malzemenin cinsine, şekline, kullanılan mürekkebine, mürekkebin yüzeye yayılma derecesine ve baskı motifinin özelliğine göre sıyırıcı seçilmelidir. Kalın bir mürekkep tabakası isteniyorsa köşeleri yuvarlatılmış sıyırıcı kullanılması gereklidir. Fakat fazla mürekkep, dikkat edilmezse baskı kenarlarını bozabiliyor. Kağıt, karton ve benzeri malzeme üzerine yazı veya tramlı bir resim basılacaksa köşeleri dik açılı olan sıyırıcılar tercih edilebiliyor. Boyaları epey emen tekstil türü malzemelerde ucu tamamen yuvarlatılmış sıyırıcılar kullanılıyor.
Serigrafi Baskı Mürekkepleri:
333 Etiket Firmasında yapılan Serigrafi baskılar için her türlü boya kullanabilme imkanlarımız vardır. Tabi ki önemli olan baskı yapılacak alana ve baskı konusuna uygun boyayı seçmektir. Ayrıca bu boyanın ipek dokusuna ve sıyırıcı yapısına uygun kıvamda (oranda) olması gerekiyor. Bilgi vermek gerekirse 333 Etiket Firması tecrübelerine dayanarak naylon dokumalar, baskı mürekkebindeki asit ve alkalilere karşı dayanıklıdır. Fakat ipek dokumalar ise alkalilere karşı hassaslığını bilmekteyiz.
İncelticiler, Geciktiriciler, Hızlandırıcılar:
Serigrafi uygulamasında kullanılan mürekkebinin yapışkanlığını (viskozitesini) düşürmek için yeteri kadar inceltilmesi-seyreltilmesi gerekir. Bu inceltme, mürekkebin ipek gözeneklerinden kolay geçmesini ve eleğin baskı yüzeyinden kolay ayrılmasına olanak sağlar. İnceltici olarak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Ankara Braille Yönlendirme Levhası