Serigrafi Nasıl Yapılır

333 Ankara Etiket firmasının serigrafi teknikleri oldukça geniştir. Siz değerli müşterimizin ürünlerini görsel kalitesini daha da artırabilmek elimizden geleni yapmaktayız. Serigrafinin birçok telaffuzu vardır. İpek Baskı-Şablon Baskı-Elek Baskı diye de bilinen serigrafi, tekstil sanayisinde, grafik sanatlarında ve baskı resmi çalışmalarında çok yaygın olarak kullanılan baskı teknikleridir. Bu teknikte; metal ya da ahşap çerçevelere gerilmiş ipek, plastik veya metal dokumadan oluşan elek biçimindeki kalıp üzerinde baskı yapılması gereken yerler açık bırakılıp diğer yerlere maskeleme, boyama ya da fotomekanik yöntemler ile kapatılması işlemleri uygulanır. Sonra bu eleğin içine konulan baskı boyası (mürekkep), bir sıyırıcı (rakle) ile sıyırılarak açık kalan yerlerden kağıt, cam, kumaş, vb. malzemeler üzerine geçirtilir.
Serigrafi İçin Baskı Gereçleri:
Ankara 333 Etiket Firmasının uzman ekibi serigrafi konusundaki sıkıntıları en aza indirmek için sürekli koordineli çalışıp üretimlerinin programlı olarak ortaya çıkmasını başarmıştır. Grafik sanatlarında, baskı resim çalışmalarında sık sık  kullanılan serigrafi tekniği için gerekli olan araç ve gereçleri tanımanın faydalı olduğu, uygulamadaki sorunları en aza seviyeye indirmek açısından çok büyük bir önemi vardır.
Gazeler (Elek dokumalar):
Konuşma dilimizde genellikle “ipek” olarak adlandırılan gazeleri üç grupta incelemek mümkündür.
  • İpek dokuma: Gerçek ipeğin en iyi kalitesinden yapılır. Emilsiyonu daha kolay tutar. Esnektir. Çok fazla germe imkanı olduğundan küçük ve orta boy baskılarında sıkça kullanılır.
  • Sentetik dokuma: Plastik maddeden yapılan bu dokuma grubunun mürekkep geçirgenliği fazladır ve kimyasal maddelere karşı çok dayanıklıdır. Uzun süre kullanılır. Emilsiyon kolay temizlenir.
  • Metal dokuma: Broz ve paslanmaz çelik tellerden dokunur. Esnekliği çok çok azdır. Çabucak gevşer, kolayca bükülür ve kırılır. Trikromi baskısına çok uygundur.
Dokumalarındaki iplik kalınlığı ve iplik sayıları mürekkep geçirgenliği açısından çok  önemlidir. İplik sayısı, 1 cm2 deki ipliği belirtir. İplik kalınlığı ise önemlidir ve dokumanın kuvvetini belirler. İnce (Small), Orta kalın (Medium), Kalın (Thick) ve Çok Kalın (Heavy Duty) olmak üzere uluslararası standartlara uygun 4 ayrı iplik kalınlıkları vardır. Dokuma iplikleri kalınlıkları arttıkça ilmekler arasındaki açıklık ve boş elek yüzeyi azalmış olur. Çoğunlukla elek dokumalar, baskısı yapılacak işe uygun iplik sayısına göre seçilir. Örnek verecek olursak, tramlı bir resim için 180- 200’ lük dokuma, ince yazılı bir baskı için 130- 140’ lık bir dokuma, tekstil üzerine baskı yapılması gerektiğinde ise 40- 50’ lik bir dokuma seçilmesi gerekir.
Ankara 333 Etiket Firmasının uygulamalarından bir tanesi de bildiğiniz üzere serigrafi uygulamasıdır. Ürünleriniz için en iyi kimlik ve en güzel görünüm için bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Uygulama satın almanın yanı sıra bilgi almak için de bizlere danışabilirsiniz. Size en iyi hizmeti vermek için uzman ekibimiz tüm mesaisini sizlere ayıracaklardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Ankara Avukat Tabela İmalatı