Trafo Etiket İmalatı


Etiketler, bilindiği üzere pek çok farklı amaç için rahatlıkla kullanılan ürünler arasında kendine yer buluyor. Geçmiş dönemlerde her ne kadar bilindik tarzda etiket çalışmaları yapılıyor olsa da ilerleyen dönemler ile beraber etiketler konusunda da oldukça farklı çalışmalar yapılmaya başlandı. Öyle ki pek çok firma artık bilindik tarzdaki etiketlerden ziyade mümkün olduğu kadar kendilerine özgü tarzdaki etiketleri üretmek istiyorlar. Var olan bu gelişmeler ışığında ise artık birçok farklı konu ile alakalı etiketler rahatlıkla imal edilebiliyor. Trafoetiket imalatı ise sıklıkla araştırması yapılmasına rağmen çok fazla bilgi sahibi olunamıyor. Öyle ki yapılan yanlış seçimlerin sonrasında ortaya çıkmakta olan sorunlar tahmin edilenden çok daha büyük olabiliyor.

Frekans değerlerinin değiştirilmesine gerek duyulmadan gerilim ve akım değerlerinde istenilen değişimlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan trafolar; elektrik devresinde bulunan akımın ve gerilimin yükseltilmesi, düşürülmesi, var olan elektrik enerjisinin başarılı bir şekilde istenilen yerlere dağıtılması ve aktarılması gibi pek çok farklı amaç adına kullanılıyor. Trafolar, isteklere göre birçok yerde rahatlıkla kullanılabiliyor. İnsanların elektriğe olan ihtiyaçlarının artış göstermeye başlaması sonrasında trafo etiket imalatı ile alakalı da ciddi çalışmalar yapılmış oluyor. Gerçekleştirilecek trafo etiket imalatı ile beraber trafoların o anda sahip oldukları değerler konusunda karşı taraftaki kişilere tam anlamıyla istenilen bilgiler veriliyor. Eğer ki trafolarda bu bilgilendirici etiketler kullanılmazsa, ortaya düşünülenden çok daha tehlikeli sonuçlar çıkmış olabiliyor.

Bu tarz olumsuz durumların oluşmasının engellenmesi adına ise kullanılacak olan trafolar ile alakalı trafo etiket imalatı işlemlerinin tam anlamıyla yapılması gerekiyor. Trafo etiketlerinin her bir trafo için ayrı olarak yapılması önemlidir. Çünkü her bir trafonun kendine ait özellikleri bulunuyor. Bu özelliklerin net olarak belirlenmesi, olumsuzlukların yaşanmasının önüne geçecektir. Gerçekleştirilecek trafo etiket imalatı ile beraber trafonun cinsinin yanı sıra yapım standardına ait işaret ve yapım tipi, yapım yılı, seri numarası, anma gücü, faz sayısı, anma gerilimi, bağlantı kümesi, anma akımı, anma yüzde kısa devre gerilimi, toplam ağırlığı, soğutma yöntemi ve yağın ağırlığı tarzındaki birçok bilgi trafonun üzerindeki yerini almış oluyor.

Bunların yanı sıra isteğe bağlı olarak trafo etiket imalatı sırasında trafo üzerinde etkin kısmı ağırlığı, işletme sınıfı, anma frekansı gibi birçok farklı bilgi de yer alabilir. Dolayısıyla imalat aşamasında en önemli olan şeylerin başında, insanların etiketlerde olmasını istedikleri bilgileri netleştirmesidir. Çünkü elde edilecek olan bu bilgiler ışığında trafo etiketinin boyutları net olarak bilinmiş oluyor. Etiketin boyutu ve üzerinde yazılması istenilen bilgilerin belirlenmesi ile beraber de imalat çalışmaları yapılmaya başlanıyor. Özellikle de son dönemlerde bu konu ile alakalı yapılmakta olan imalat çalışmaları ile beraber oldukça kısa süreler içerisinde istenilen tarzdaki trafo etiketleri üretilmiş oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Ankara Braille Yönlendirme Levhası