Pano Etiket İmalatında Renklerin ve Yazı Fontunun Önemi Nedir ?

Firmaların etiket kullanımlarındaki temel amaç, herhangi bir ürün ya da hizmet ile alakalı bilgilendirme işlemlerinin mümkün olan en açık, dikkat çekici şekilde yapılmasıdır. Aksi durumda gerçekleştirilecek olan çalışmaların sonrasında ortaya çıkacak sonuçlar istekleri karşılama konusunda ne yazık ki başarılı olamıyor. Böylesi durumlar ile karşı karşıya kalmak istemeyen kişilerin ise pano etiket imalatı konusunda her bir detayın üzerinde dikkatli bir şekilde durmaları gerekmektedir. Geçmiş dönemlere bakıldığı zaman da görülebileceği üzere pano etiket imalatı konusunda yeterli orana bilgi sahibi olunamıyordu. Bundan dolayı da firmalara sunulmakta olan pano etiketleri ne yazık ki onların hedef kitlelerine ulaşmaları anlamında gerekli başarıyı ortay koyamıyordu.

Böyle olunca da büyük bir istek ile yapılmakta olan pano etiket imalatı sonrasında etiket çalışmaları ile hedef kitlenin etkilenme oranı son derece düşük oluyordu. Şimdilerde ise bu konuda çalışmalar yapmakta olan isimlerin sayısında oldukça ciddi oranlarda artışlar görülmeye başladı. Var olan bu artışlar ve firmaların pano etiket imalatı konusunda sahip oldukları bilgilerin artış göstermesi ile beraber ise üretilen etiketlerdeki kalite oranı son derece artış göstermeye başladı. Pano etiket çalışmalarında önemli olan detayların başında, yazı fontu ve rengini doğru şekilde seçmek geliyor. Çünkü aksi durumda diğer detaylara ne kadar fazla dikkat edilmiş olursa olsun fark etmeaz istenilmiş olan etkinin ortaya koyulması pek de mümkün olmayacaktır.

Firmaların pano etiket imalatı öncesinde temel amaçlarının dikkatleri kendilerine çekmek olduğunu unutmamalı. Bunun için de gözleri yormayacak, okurken zorluk çıkartmayacak tarzdaki yazı fontları arasından seçimler yapılmalıdır. Fontların büyüklüğü konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ne kadar uzaktan görülmek istendiğine karar vermek olmalı. Her bir fontun görülme uzaklığı birbirinden farklıdır. Lakin çok büyük yazı fontlarının kullanılması sonrasında ortaya çıkacak olan sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için mümkün olduğu kadar yumuşak geçişli fontlar arasından seçimler yapılmalıdır. Böylelikle hem uzaktan hem de yakından görünüm anlamında herhangi bir sorun meydana gelmemiş olur.

Yazı fontundan sonra pano etiket imalatı ile alakalı dikkat edilecek diğer bir detay ise hangi rengin seçilmesi gerektiği. Normalde firmalar mümkün olduğu kadar fosforlu renkler arasından seçim yaptıkları takdirde istedikleri gibi dikkat çekeceklerini düşünüyorlar. Gerçekte ise aşırı fosforlu renklerin kullanılması sonrasında görünüş anlamında tüm istekler yerine getiriliyormuş gibi görülse de aslında parlaklıktan ötürü kişiler karşılarında yer almakta olan yazıları tam olarak okuyamayacaktır. Dolayısıyla pano etiket imalatı esnasında kontrast renklerin doğru şekilde belirlenerek kullanılması sonrasında gerek etiketin üzerinde yazan yazılar gerekse logo herhangi bir sorun oluşmadan karşı tarafa sunulacak, bu durum da hedef kitle ile iletişim ve tanıtım çalışmalarını olumlu şekilde etkileyecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Ankara 333 Etiket Metal Etiket

Alüminyum Kutu Harf Tabela

Ankara Braille Yönlendirme Levhası